У Београду отворен шести “Витаминка гуд фуд енд вајн фестивал”

Срна
У Београду отворен шести “Витаминка гуд фуд енд вајн фестивал”

БЕОГРАД - У Београду је данас свечано отворен шести Фестивал традиционалне хране и пића “Витаминка гуд фуд енд вајн фестивал”, на којем ће Београђани и бројни гости из региона и свијета имати прилику да упознају разноликост укуса које ово подручје нуди.

На Фестивалу чији је слоган “Све што пожелиш” излаже више од 50 произвођача из Србије и региона, а генерални покровитељ је бањалучка прехрамбена компанија “Витаминка”, која данашњом презентацијом најављује повратак на тржиште Србије.

Портпарол ове компаније Маја Вујановић најавила је да ће се чувени “Витаминкин” ајвар кроз двије седмице наћи на полицама “Универекспорта” у Србији, те нагласила да су њени производи поново доступни потрошачима у цијелом региону.

Вујановићева је рекла Срни да је у протеклим деценијама “Витаминка” сачувала свој квалитет и да је то препознато.

“Промијенили смо визуелни идентитет, освјежили амбалажу, али оно што је остало унутра по традиционалном је рецепту, тако да је то баш онај ајвар који су наше баке спремале без конзерванса”, рекла је Вујановићева и нагласила да промотери остају и сутра на платоу испред Шопинг центра “Рајићева” у Кнез Михаиловој улици гђе се одржава Фестивал.

Промотери “Витаминке” Александра и Тања поручиле су да су утисци са промоције предивни и да су “Витаминкиним” производима посебно одушевљени странци.

Портпарол Фестивала Павле Цимбаљевић рекао је да су реакције посјетилаца изузетно позитивне и посебно задовољство изразио што је овогодишњи покровитељ “Витаминка” иза које је 75 година традиције.

Цимбаљевић је додао да на сајамским штандовима свако може да нађе нешто за себе, те да је то и прилика да се и недовољно познати произвођачи представе и афирмишу.

Породица Петровић из Ниша, која је на сајму представила своју “чаролију у тегли”, односно специфичан начин пастеризације меса у стакленкама, задовољна је како је њихов производ прихваћен, истичући да ће им то свакако бити одскочна даска у даљем раду.

“Имамо троје мале деце, ово нам је додатни посао и надамо се да ће квалитет који пакујемо у тегле бити препознат и на нашу и на корист потрошача. Хтели смо да на трпезе вратимо овај начин припреме, посебан укус и шмек” рекла је Милица Петровић.

Далибор Тошић, власник првог регистрованог погона за производњу чувене пиротске пеглане кобасице у Србији, истакао је да је ово прилика да се домаћи потрошачи увјере у квалитет, а странци упознају производ који се прави од три врсте меса у посебним условима.

“Можда после дођу и на фестивал пеглане кобасице у Пирот у посљедњој недељи јануара”, рекао је Тошић.

Произвођач ракије од сувих шљива из Коцељеве ЛЈубиша Недић истакао је да уз добру храну незаобилазно иде и добар гутљај, а он баш то нуди.

“У нашу ракију је уткано много деценија традиције и много труда и, наравно, најбоља шљива”, рекао је Недић.

“Витаминка гуд фуд енд вајн фестивал” биће отворен данас до 22.00 часа, а у завршници се очекује наступ познатих ди-џејева.

Осим “Витаминке”, као генералног спонзора, у организацији Фестивала учествују пријатељи манифестације попут компанија “Златиборац”, “Актив фарм” и “Гудвил фарма”, те медија из Републике Српске, Србије и региона, међу којима је Новинска агенција Републике Српске - СРНА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана