У Београду одржана свечана сједница главног одбора Уједињене Српске

Срна
У Београду одржана свечана сједница главног одбора Уједињене Српске

БЕОГРАД - У Београду је данас одржана свечана проширена сједница Главног одбора Уједињене Српске под називом “Моја Србија - захвална Српска”.

Сједници су, између осталих присуствовали Никола Селаковић у функцији изасланика предсједника Српске напредне странке /СНС/ Александра Вучића, као и посланици СНС-а Александар Марковић и Угљеша Мрдић.

Међу званицама на скупу у Комбанк дворани били су Иван Стоилковић, посланик у Собрању и предсједник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић објаснио је да је сврха ове сједнице промоција спота и пјесме “Моја Србија – захвална Српска” чији је аутор Мирослав Јањанин.

“Спот и пјесма су израз захвалности према руководству Србије, које је посљедњих десет година бринуло о Републици Српској”, рекао је Стевандић.

Осим тога, како каже Стевандић, Уједињена Српска се данас окупила у Београду и због промоције заједничких веза, јер међу члановима његове странке, као и међу члановима партија у Србији, има људи са двојним држављанствима.

“Без обзира на административне линије, по том питању, као и по питању културе, ми смо неђељиви и припадамо једни другима”, поручио је Стевандић, додајући да Уједињена Српска има част да буде прва партија која сједнице својих органа одржава у Београду.

Селаковић је подсјетио да Уједињена Српска и Српска напредна странка већ три године имају протокол о парламентарној сарадњи, који су у Скупштини Србије потписали Стевандић и шеф Посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић.

“Без обзира на државне границе, српски народ је један, јединствен и недељив. Србија поштује и уважава територијални интегритет БиХ као суседне државе, али Републику Српску и све у Српској воли. Труди се да помаже и да увек буде ту када је потребно притећи у помоћ”, рекао је Селаковић.

Он је нагласио да му је велика част и задовољство што као изасланик предсједника СНС-а Александра Вучића присуствује свечаној сједници Главног одбора Уједињене Српске.

“Почаствован сам и што сам у прилици да присуствујем премијери песме захвалности и тиме да својим саборцима, пријатељима и колегама пожелим много здравља, среће, али и успеха у њиховом политичком деловању”, поручио је Селаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана