У Бањалуци “Суза Косова” за вршњаке из Косовске Митровице

Срна
У Бањалуци “Суза Косова” за вршњаке из Косовске Митровице

БАЊАЛУКА - Ученици Техничке школе из Бањалуке организоваће данас у бањалучком Дому омладине, хуманитарни наступ под називом “Суза Косова” за 35 вршњака из Техничке школе “Михајло Петровић Алас” из Косовске Митровице, који су изабрали Бањалуку и Републику Српску за јединствено матурско путовање.


Наступ ће бити одржан у сарадњи са бањалучким Одбором за помоћ Србима на Косову и Метохији, који је организовао да матуранте из Косовске Митровице данас дочекају вршњаци из бањалучке Техничке школе, да организују за њих овај наступ и проведу са њима вријеме током боравка у Бањалуци.

“Матуранти из Косовске Митровице сутра крећу даље у друге дестинације широм Републике Српске”, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Он је истакао да су ученици Техничке школе “Михајло Петровић Алас” из Косовске Митровице у пројекту “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” као основци били у протеклим годинама гости вршњака широм Српске, те додао да има најава да још ученика из средњих школа са Космета намјерава да екскурзије проведе у Републици Српској.

“Наш Одбор ће дати све од себе да ученици Техничке школе који организују и изводе наступ жСуза Косоваж, на челу са професорицом Дејаном Врућинић, своју екскурзију проведу на Косову и Метохији и обиђу наше највеће светиње, манастире и вршњаке. Ученици ове бањалучке школе изразили су велику жељу за одлазак на Косово и Метохију”, истакао је Арлов.

Наступ “Суза Косова” биће одржан од 17.00 часова, а отворен је за све заинтересоване грађане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана