У Бањалуци шефови полиција региона о мјерама против организованог криминала

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Друга Генерална скупштина Асоцијације шефова полиција Југоисточне Европе (СЕПЦА) одржана је данас у Бањалуци под предсједавањем Републике Српске, односно Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске, а једна од тема било је и унапређење капацитета асоцијације у области борбе против сајбер криминала.

Теме данашње скупштине, између осталог, биле су и кријумчарење миграната, трговина људима, као и остали видови борбе против организованог и тешког криминала, саопштено је из МУП-а Српске.

Генералном скупштином Асоцијације данас је предсједавао директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, а присуствовали су, осим из Српске и Федерације и БиХ, директори/замјеници директора земаља чланица СЕПЦА /Бугарска, Црна Гора, Молдавија, Румунија, Сјеверна Македонија, Србија и Албанија/, као и представници полиција Аустрије и Италије.

С обзиром на то да је Република Српска протеклих годину дана предсједавала Генералном скупштином СЕПЦА, директор Кострешевић предао је данас предсједавање помоћнику директора Полиције Србије Драгану Васиљевићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана