У Бањалуци одржан сајам запошљавања за лица старија од 50 година

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- За незапослена лица старија од 50 година, која су прошла обуку за стицање дигиталних вјештина, данас је у Бањалуци организован Сајам запошљавања, у оквиру којег су за 24 полазника уручени сертификати за стечене вјештине.

Организатор сајма је Развојна агенција Републике Српске. Директор Агенције Маринко Ђукић рекао је новинарима да је обука проведена у мају у Бањалуци с циљем да се омогући лакше запошљавање или самозапошљавање ове популације, а за реализацију овог пројекте уложено је више од 100.000 евра.

Он је навео да је обука реализована у оквиру пројекта "Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе - еДигистарс" у чијем спровођењу учествује Развојна агенција Републике Српске, а суфинансира се из средстава ЕРДФ, ИПА и ЕНИ фондова у оквиру Дунавског транснационалног програма.

Ђукић је рекао да ће Развојна агенција Републике Српске уз подршку ресорног министарства и Владе и по завршетку реализације овог пројекта континуирано наставити са оваквим активностима јер је доста људи страријих од 50 година исказало интерес.

Представник фирме "Енергетик" из Бањалуке Бранислав Рачић рекао је новинарима да се баве високоградњом и производњом електричне енергије због чега су предузећу потребни радници свих струка.

Рачић је рекао да постоје велике шансе да неко од полазника обуке добије запослење у овој комапнији која је чест корисник програма којег проводи Завод за запошљавање Републике Српске.

Једна од учесника обуке Драган Маркез рекао је новинарима да је имао прилику да научи много нових ствари у вези дигиталног маркетинга и презентације веб сајтова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана