У Бањалуци и Мркоњићу појачана контрола саобраћаја

Срна
У Бањалуци и Мркоњићу појачана контрола саобраћаја

БАЊАЛУКА - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске појачано ће до суботе, 14. маја, и уз коришћење пресретача и службених мотоцикала контролисати учеснике у саобраћају на путевима под надлежношћу полицијских управа Бањалука и Мркоњић Град.

Из МУП-а је саопштено да ће акценат на том плану бити на откривању и кажњавању прекршаја прекорачења прописане брзине кретања моторних возила, учешћа мотоциклиста и бициклиста у саобраћају, непрописног претицања, одузимања права првенства пролаза, те некоришћења безбједносног појаса.

- Али и коришћења мобилног телефона за вријеме вожње, управљања возилом под дејством алкохола, дроге или психоактивних лијекова, те других прекршаја којима се угрожава безбједност учесника у саобраћају - прецизирали су из МУП-а.

У априлу ове године на путевима у Српској смртно је страдало 18 лица, док су за девет дана у мају три лица изгубила живот.

МУП апелује да сви учесници у саобраћају одговорно и уз поштовање свих саобраћајних прописа учествују у саобраћају да би своју и безбједност других подигли на што виши ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана