У аграр пласирано 26,44 милиона КМ

М. Ми.
У аграр пласирано 26,44 милиона КМ

Бањалука - Инвестиционо-развојна банка Српске је по кредитним линијама и зајмовима у аграрни сектор током прошле године пласирала 26,44 милиона марака, речено је у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Нагласили су да је у 2015. години Инвестиционо-развојна банка одобрила 15 захтјева за зајмове за пољопривреду и индустрију прераде пољопривредних производа, чија је вриједност 21 милион марака.

- Одобрено је и 195 захтјева за кредите за микробизнис у пољопривреди. Вриједност тих уговорених кредита износи 3,20 милиона КМ - казали су у Министарству пољопривреде.

Нагласили су да су малим и средњим предузећима лани одобрена четири кредита, вриједна 2,21 милион марака.

У Министарству пољопривреде РС истичу да пољопривредници могу код Инвестиционо-развојне банке користити кредитне линије које се односе на почетне послове, те за микробизнис у пољопривреди, као и пољопривреду.

- Осим тога, постоји и кредитна линија за предузетнике и предузећа, те зајмови за пољопривреду и индустрију прераде пољопривредних производа и зајмови за правна лица која одреди Влада РС - истакли су у Министарству пољопривреде РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана