Тузла: Представљено 45 нових возила и јединица за саобраћај

Срна
Foto: Срна

ТУЗЛА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона организовало је данас у Тузли свечану промоцију новоформиране Јединице за саобраћај и предтавило нових 45 возила, која су службеницима полиције на кориштење предали премијер кантона и министар унутрашњих послова Тузланског кантона, саопштено је из МУП-а.

Од 45 возила, чија вриједност износи више од два милиона КМ, пет су комби возила за потребе Јединице за специјалну подршку и 40 возила за потребе униформисане и криминалистичке полиције у оквиру организационих јединица Управе полиције МУП-а Тузланског кантона.

Изложена су и два специјална возила за евидентирање саобраћајних прекршаја, такозвани пресретачи.

Министар унутрашњих послова Тузланског кантона Хајрудин Механовић рекао је да се, осим уручивања и промоције нових возила, промовише и новоформирана Јединица за саобраћај, која ће од понедјељка бити у пуном капацитету, заједно са новим специјалним возилима - пресретачима.

Истичући да ће ова возила још ове седмице дјеловати превентивно, Механовић је рекао да ће од понедјељка овај систем у потпуности почети са својом примјеном, односно репресивним мјерама према учиниоцима саобраћајних прекршаја.

Директор Управе полиције Џевад Корман захвалио ЈЕ Влади Тузланског кантона на препознавању значаја улагања у опрему за рад Управе полиције и истекао да је најновијим измјенама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији МУП-а Тузланског кантона, након скоро 20 година, поново формирана Јединица за саобраћај, чија ће искључива надлежност бити безбједност саобраћаја на подручју Тузланског кантона, са акцентом на магистралне и регионалне путеве.

Свечаности су присуствовали предсједник Скупштине Тузланског кантона, премијер Тузланског кантона, министар унутрашњих послова и директор Управе полиције са сарадницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана