Тужилац наредио прикупљање доказа о случају повријеђеног новорођенчета

Срна, ГС
Тужилац наредио прикупљање доказа о случају повријеђеног новорођенчета

ТРЕБИЊЕ- Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу наредио је прикупљање чињеница и доказа о случају у фочанској Универзитетској болници гдје је приликом порођаја повријеђено новорођенче, изјавио је Срни портпарол Окружног јавног тужилаштва Срђан Вукановић.

"Glasu Srpske" juče je potvrđeno da je policija pokrenula istragu po prijavi protiv ljekara Univerzitetske bolnice u Foči zbog sumnje da je u bolnici povrijeđeno novorođenče. Prema nezvaničnim informacijama beba je ispala medicinskim radnicima tokom poroda i zadobila je povrede glave.

Вукановић је рекао да је Окружно јавно тужилаштво у Требињу обавијештено од Полицијске управе Фоча да је новорођенче са повредама главе медицински збринуто у Клиничком центру (КЦУ) у Сарајеву, гдје је извршен оперативни захват.

Према Вукановићевим ријечима, Полицијска управа Фоча је Окружно јавно тужилаштво у Требињу о наведеном догађају који се десио 19. августа, обавијестила 20. августа.

-Дежурни тужилац је наложио службеницима Полицијске управе Фоча да прикупе медицинску документацију из фочанске Универзитетске болнице и КЦУ Сарајево, изјаве од медицинског особља, родитеља и других лица која имају сазнања о догађају, као и друге чињенице и доказе о овом догађају - рекао је Вукановић.

Он каже да ће по прикупљању доказа, Тужилаштво утврдити да ли у радњама појединих лица има елементи кривичног дјела и за њих ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић раније је Срни изјавио да је у Универзитетској болници у Фочи покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио када је новорођенче приликом порођаја пало на под, те поручио да доношење закључака о овом треба препустити надлежним институцијама.
Шеранић је изразио жаљење због несрећног случаја који се догодио у породилишту ове здравствене установе, те истакао да је најважније да беба буде добро.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана