Тушевљак за "Глас": Акција за Сергеја доказ да има много добрих људи

Милош Васиљевић
Тушевљак за "Глас": Акција за Сергеја доказ да има много добрих људи

БАЊАЛУКА – Маратонац и хуманиста Невен Тушевљак из Источног Сарајева истрчао је 200 километара од родног Источног Сарајева до Бањалуке како би помогао у лијечењу Сергеја Ступара, а сви који желе до краја новембра могу да купе километре и тако помогну ову акцију.

Тушевљак се у трку упутио 12. новембра и имао константну подршку људи који су га пратили, али и  народа који му је давао вјетар у леђа на сваком педљу трке.

Ни нешто лошије вријеме није га спријечило да истрају у намјери да помогне младом Бањалучанину који је у коми након саобраћајне несреће, а како је рекао за "Глас Српске" овакве трке су посебне, а све је лакше уз Божији благослов.

- Овакве акције  доказ  су да има много добрих људи који желе да помогну и да буду дио хуманитарних акција. Лијеп је осјећај када некоме помогнеш. Најсрећнији бих био да не треба никад нешто слично да урадим, али када је већ тако, морамо сви дати свој допринос – рекао је Тушевљак.

Невен каже да није било лако.

-  Прва два дана није било кише, трећи дан је било хладно на Влашићу, а завршни дан смо имали кишу и јак пљусак. Добра ппрема доста помаже. Ако је и било оних који су били скептици у вези с тим хоћу ли моћи да истрчим, могли су се увјерити да су потребни само потребна добра физичка припремљеност, вјера у себе  и Бога – истакао је Тушевљак.

У пратњи је имао аутомобил на којем је писало за кога трчи.

- Св људи, а посебно они од Кнежева до Бањалуке стално су давали подршку -  наглашава  Тушевљак.

Према његовим ријечима, сви који желе километре могу да куће још десетак дана, па могу да се укључе и они који можда нису знали за акцију. Један километар кошта 20 КМ, а  сви који желе да помогну могу то да учине уплатом на његов жиро рачун 5723660000392721 у МФ банци.

Како каже, циљ је јасан а то је помоћ Сергеју Ступара и његовој мајци Свјетлани Ступар, која га је дочекала јуче испред храма Христа Спаситеља у Бањалуци  по завршетку трке.

- За лијечење је  најпотребнија финансијска помоћ. Желим и да овом акцијом пренесем поруку да треба да будемо хумани, солидарни и да се саосјећамо са другим људима. Не морамо сви да трчимо 200 километара али морамо да подржимо овакве ствари. За нас подршка није само у новцу, него и морална  - казао је Тушевљак.

Напомиње да је имао и подршку бањалучке Градске управе Бањалуке и да је пет километара до циља с њим трчао и градски менаџер Бојан Кресојевић.

Сергеј (20) је прије више од три мјесеца доживио саобраћајну несрећу у којој је задобио тешке повреде главе и пао у кому.

Сви који желе помоћи у лијечењу то могу учинити уплатом на сљедеће бројеве жиро рачуна:

Уплате се врше на име Свјетлана Ступар, адреса: Др Славка Пиштељића бр. 33 Слатина.

Рајфајзен банка: 1613000045479669

Девизни код НЛБ Банке:

IBAN: BA 395620998165705225

SWIFT BIC: RAZBBA22

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана