Турски амбасадор посјетио дјечака који продајом чаја помаже жртвама земљотреса

Анадолија
Турски амбасадор посјетио дјечака који продајом чаја помаже жртвама земљотреса

САРАЈЕВО – Амбасадор Турске у БиХ Садик Бабур Гиргин обишао је 12-годишњег дјечака Бењамина Механовића који у Сарајеву продаје чај како би прикупио помоћ жртвама земљотреса у Турској и Сирији.

Прича о дјечаку Бењамину, ученику седмог разреда Основне школе “Скендер Куленовић” на Добрињи у Сарајеву који продаје чај на свом малом штанду на тргу и на тај начин сакупља новац за помоћ земљотресом погођеним подручјима, обишла је регион, а хумани гест младог Сарајлије одјекнуо је и у турским медијима.

Амбасадор Гиргин посјетио је Бењамина управо на мјесту гдје продаје чај пролазницима на Добрињи. Гиргин је захвалио Бењамину за сав труд који улаже како би помогао страдалима у земљотресу. Захвалио је и његовој мајци Амри, првенствено због тога што је, како је рекао, васпитала дијете које је данас примјер својим вршњацима.

Амбасадор Гиргин је, након што је купио чај на Бењаминовом штанду, дјечаку уручио и поклон, након чега су се заједно фотографисали.

Амра је казала да је поносна на свог сина, али како је овај његов гест није нимало изненадио, јер је „њен Бењо увије био осјећајан и увијек је желио помоћи другима”. Нагласила је да јој је веома битно што ће Бењамин овим кораком потакнути другу дјецу да учествују у акцијама помоћи.

Министар иностраних послова Турске Мевлут Чавусоглу је јуле након сусрета с министром иностраних послова БиХ Елмедином Конаковићем у Анкари, такође захвалио 12-годишњем дјечаку на труди који улаже да помогне настрадалима у земљотресу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана