Турска ће покушати да помогне дијеловима БиХ погођеним поплавом

Срна
Турска ће покушати да помогне дијеловима БиХ погођеним поплавом

САРАЈЕВО- Турска ће покушати да помогне појединим дијеловима БиХ који су погођени поплавом, изјавио је турски амбасадор Садик Бабур Гиргин.

Гиргин, који је разговарао са министром одбране у Савјету министара Зуканом Хелезом и замјеником министра за управљање ресурсима Александром Гогановићем, подсјетио је да је Турска 2014. године помогла БиХ у вријеме катастрофалних поплава, а након тога подржала и обуку тимова за спасавање из БиХ.

Он је захвалио за ангажман припадника Оружаних снага БиХ послије земљотреса у Турској, као и за донацију 160.000 КМ коју су прикупили запослени у Министарству одбране.

-Народ у БиХ је показао да има срце веће и од саме БиХ. За нас је важно да уз себе имамо јаког партнера - истакао је Гиргин.

Током састанка је констатовано да је билатерална војна сарадња БиХ и Турске на високом нивоу, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Гогановић је нагласио да је Турска важна глобална сила и партнер БиХ, као и да је у најтежим тренуцима била у мислима свих запослених у Министарству одбране, а Хелез је констатовао да је Турска увијек била респектабилан партнер БиХ.

Гогановић и Хелез су захвалили Гиргину за помоћ коју Турска пружа у школовању кадра, одржавању важне технике, те развоју и модернизацији Оружаних снага БиХ, као и подршку реализацијом споразума о војно-финансијској сарадњи БиХ и Турске.

Данашњем састанку присуствовали су и турски војни изасланик у БиХ Мустафа Ситки Татар, те шеф кабинета министра одбране у Савјету министара Салко Беба и остали сарадници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана