"Туркиш Ерлајнс" донио одлуку након разговора са руководством Аеродрома

ГС
"Туркиш Ерлајнс" донио одлуку након разговора са руководством Аеродрома

БАЊАЛУКА – "Туркиш Ерлајнс" планира повећати фреквенције на неколико рута у регији током љетне сезоне 2024. године, која почиње 31. марта идуће године, али је искључио могућност увођења летова за Бањалуку након разговора с руководством аеродрома.

Осим својих недавно најављених планова за повећање операција према Загребу с 14 на 18 седмично, "Туркиш Ерлајнс" ће такође повећати услуге на свом другом одредишту у Хрватској Дубровнику – с пет на седам седмичних ротација. Додатна услуга понедјељком и сриједом уводи се од 31. марта.

"Туркиш Ерлајнс" ће повећати летове из Истанбула и за Подгорицу и за Тиват након потписивања Меморандума о разумијевању с Аир Монтенегром раније ове године, омогућујући обема националним превозницима да повећају своје фреквенције на међусобним тржиштима.

Турски превозник ће у почетку повећати летове између Истанбула и Подгорице с два дневно на 17 седмично, а од средине августа на 18. Слично томе, повећаће фреквенције на летовима за Тиват, које је покренуо овог љета, са шест на девет седмично, а од средине августа на десет.

Превозник ће такође проширити своје операције у Сарајеву додавањем додатне седмичне ротације на укупно 21 лет седмично.

Упркос разговорима између Туркиш Ерлајнса и представника Аеродрома Бањалука, превозник је одбацио увођење своје друге дестинације у Босни и Херцеговини.

– Постоје комерцијалне и структурне процјене аеродрома, а аеродром још увијек ради на томе. Међутим, немамо планове за покретање операција у блиској будућности према или из Бањалуке – рекли су из Туркиш Ерлајнса.

Коментаришући даље своју присутност у регији, превозник је рекао: “Недавним покретањем летова за Тиват, укупан број одредишта у цијелој регији Балкана достигао је седамнаест. Блиско сарађујемо с локалним властима на развоју туризма и пословних односа. Осим тога, континуирано ширимо своју присутност у овој регији улажући у иновативне технологије и путничко искуство – објавио је Екс-Ју Авиејшн Њуз, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана