Туристички потенцијали Српске на "Београдском манифесту"

Срна
Туристички потенцијали Српске на "Београдском манифесту"

БЕОГРАД - На Калемегдану у Београду вечерас је отворена традиционална туристичка манифестација "Београдски манифест" на којој ће у наредна два дана бити представљени и туристички потенцијали Републике Српске.


Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић изјавио је новинарима да је Српска дестинација на којој могу уживати све генерације и да у њој свако може пронаћи нешто за себе.

Он је нагласио да је прошла година била рекордна, а да сви параметри показују да ће ова бити још успјешнија.

Лончеревић је рекао да су за Републику Српску и те како важни гости из Србије, а да је представљање на Калемегдану прилика да Српску упознају и бројни гости из свијета који тренутно бораве у Београду.

"Надам се да ће нам и они доћи као туристи, имамо широку понуду за све генерације. Овдје су хотели који директно могу да дају своју туристичку понуду, етно-села, туристичке организације Фоча, Требиње и Бијељина. Имамо бројне фестивале, авантуристички туризам, бициклизам", рекао је Лончаревић и нагласио да је за многе Република Српска нова дестинација на туристичкој мапи.

Помоћник министра туризма Србије Дуња Ђенић изјавила је да манифестације попут ове доприносе да Србија буде значајно и конкурентно тржиште и додала да је веома важно сарађивати са земљама у региону.

"Веома је важно направити јединствене туристичке производе у земљама региона. Можемо се похвалити да нам највише гостију долази из региона. Ту су и Република Српска, Црна Гора, Северна Македонија", рекла је Ђенићева.

Директор Туристичке организације Фоча Споменка Попадић рекла је да је радује што се Фоча са својим импозантним природним и туристичким потенцијалом представља на оваквој манифестацији.

Она је навела да они који дођу у ту општину могу да уживају у Националном парку "Сутјеска", да освоје највиши врх БиХ Маглић, посјете прашуму Перућица и још много тога, а да је ту и адреналинска понуда - рафтинг Таром и Дрином, јахање коња, обилазак пјешчаних пирамида.

Менаџер хотела "Терме Озрен" Оља Гаврановић захвалила је Туристичкој организацији Републике Српске на датој шанси да се у оквиру заједничког штанда представе у Београду јер је то, како је рекла, добар маркетинг и промоција за овај комплекс који нуди 11 базена са геотермалном водом и бројне пратеће садржаје.

Представник газдинства "Расадник" из Братунца Бојана Нешковић изјавила је да јој је част што је дио манифестације која је препознала мале пољопривредне произвођаче, те нагласила да је то прилика да они који планирају да посјете Републику Српску добију информацију да, осим лијепе природе и добрих људи, тамо могу да уживају и у доброј храни.

Она је навела да све што произведе у свом газдинству може и да прода и да то може да буде охрабрујуће за младе људе који желе да остану на својој земљи.

На туристичкој манифестацији "Београдски манифест", која се одржава девети пут, представиће се 35 локалних заједница из Србије и излагачи окупљени око Туристичке организације Репубике Српске.

Наступ Туристичке организације Републике Српске подржало је Представништво Српске у Србији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана