Туристичка привреда Српске на 43. Међународном сајму туризма у Београду

Милијана Латиновић
Туристичка привреда Српске на 43. Међународном сајму туризма у Београду

БЕОГРАД - Туристичка понуда Републике Српске биће представљена на 43. Међународном сајму туризма у Београду а све у циљу опоравка и обнове овог сектора, као и хватању корака са трендовима и иновацијама које ће обликовати будућност туристичке индустрије у свијету.

Након једногодишње паузе усљед пандемије вируса корона, Представништво Републике Српксе у Србији и Туристичка организација Републике Српске (ТОРС) организују представљање туристичке привреде Српске на Сајму који ће трајати од 24. до 27. марта.

- Међународни сајам туризма у Београду је за РС посебно интересантан, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Србије. Ово је још једна у низу успјешних сарадњи између Представништва и Туристичке организације - истакао је за "Глас Српске" шеф Представништва РС у Србији Млађен Цицовић додавши да је свечано отварање заказано за 24. март, те да се на манифестацији очекују и представници институција и туристичке привреде Српске.

 Цицовић је казао да ће настојати да кроз успостављање контаката и умрежавања учесника допринесу трасирању праваца остваривања бољих пословних резултата туристичке привреде Српске.

- Представништво и Туристичка организација обезбиједили су репрезентативан штанд на коме ће туристичку понуду и програме, кроз промо туристичке материјале, брошуре и видео материјале, представити Бањалука, Требиње, Приједор, Бијељина, Вишеград, Козарска Дубица, Лакташи, Теслић, Билећа, Братунац, Соколац, Фоча, Угљевик, Костајница, Зворник, Модрича, Нови Град, Источно Сарајево, Етно село „Станишићи“, као и привредни субјекти који се баве пружањем услуга у туризму. Акценат ће бити стављен на понуду авантуристичког туризма Српске - рафтинг, планинарење, параглајдинг, еко-етно понуду, бањске центре, националне паркове, љетну понуду наших планина, туристичка дешавања и манифестације које ће се одржати у Српској – казао је Циццовић.

Истакао је да ће бити представљена и понуда зимских туристичких садржаја планинских центара у Српској, са акцентом на зимску понуду Олимпијског центра "Јахорина" и хотелијерских услуга на овој планини.

- За посјетиоце, овај сајам је омиљени догађај, јер у четири дана нуди могућност ексклузивних сајамских погодности за путовање и одмор – додао је Цицовић.

Радно вријеме 43. Међународног сајма туризма за посјетиоце у прва три дана је од десет до 19 часова, а 27. марта од десет до 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана