Туристичка организација донирала фотографије за Одјељење дјечије хематоонкологије

GS
Foto: Agencije

БАЊАЛУКА- Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић уручио је данас 20 фотографија са мотивима природних љепота Српске Одјељењу дјечије хематоонкологије Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Репубике Српске у Бањалуци.

Лончаравић је рекао да је донација дио хуманитарне акције "Једна слика за љепши поглед", коју ће Туристичка организација Републике Српске и даље подржавати, те позвао институције и појединце да им се у томе придруже.

Лончаревић је истакао да је циљ да се обогати простор у УКЦ-у како би пацијентима био омогућено лакше лијечење и бољи амбијент.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић захвалио је за донацију, те нагласио да је опредјељење ове здравствене установе да пацијенти имају најбољу и најсавременију дијагностику и терапију које се примјењују у најразвијенијим центрима у Европи и свијету, али и угодан смјештај.

"Дониране фотографије ће украшавати собе и омогућити пацијентима да се угодно осјећају у УКЦ-у", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Акцију "Једна слика за љепши поглед" покренуо је професор у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи у Бањалуци Предраг Тошић, који је истакао да је Туристичка организација Републике Српске једна од ријетких установа која се укључила у ову акцију.

"Чест сам посјетилац УКЦ-а због здравственог стања и увјеравам вас да и само једна фотографија може много да значи", рекао је Тошић и додао да су до сада УКЦ-у дониране 202 слике углавном појединаца.

Аутор фотографија Владимир Тадић рекао је да су фотографије настале као плод његовог заједничког рада и Туристичке организације Републике Српске, те да ће оне у УКЦ-у практично значити сталну изложбу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана