Туристи из Српске не одустају од одмора у Турској

Данијела Бајић
Туристи из Српске не одустају од одмора у Турској

БАЊАЛУКА - Разорни земљотрес који је погодио Турску није пореметио планове становника Српске, који су ове године одлучили да се одмарају у тој земљи, што потврђују и у туристичким агенцијама, истичући да није било отказивања уплаћених аранжмана.

У агенцијама у Српској тврде да разлога за отказивање путовања нема, поготово што се разорни земљотрес догодио далеко од атрактивних дестинација.

Према ријечима агента продаје у туристичкој агенцији “Унис турс” из Бањалуке Вање Савић поред уговорених љетовања у Турској група људи би у марту требало да путује у Истанбул.

- До сада нико није отказао ниједан аранжман због земљотреса. Ипак ми смо одлучили да путовање у Кападокију планирано за април откажемо, јер је релативно близу, односно удаљена је неких 200 километара од епицентра, што је за нас представљало ризик - рекла је Савићева.

Повлачења резервација за путовање у Турску до сада нису имали ни у бањалучкој туристичкој агенцији “Компас”, гдје, како су истакли, не мањка ни позива становника Српске који се распитују о цијенама и смјештају у Турској.

- Није искључено да се у наредном периоду неко неће преоријентисати на путовање на другу дестинацију, али за сада нико не тражи новац назад. Мада не видим разлог због којег би становници Српске одустајали од путовања у Турску, јер су сва љетовалишта од мјеста гдје се разорни земљотрес догодио удаљена стотине километара - казао је директор ове туристичке агенције Младен Рачић и додао да су цијене аранжмана за Турску за сада остале исте.

У бијељинској туристичкој агенцији “Хепи травел” истичу да је група путника прошле седмице из Српске отпутовала у Истанбул.

- Нико није отказао лет због оног што се у протеклом периоду дешавало у Турској - казала је Софија Стевановић из ове агенције.

Владимир Ћоровић из “Контикија” каже да ни турски хотелијери не одустају од предстојеће сезоне.

- Што се тиче Турске радимо директне летове из Бањалуке за Анталију, који ће бити два пута седмично у току љетне сезоне. У понуди имамо аранжман за Кемер, Белек, Сиде и Алању - казао је Ћоровић.

Бањалучанин Драгомир В. каже да ће, како претходних, тако и ове године са породицом љетовати у Турској, јер им је, како истиче, концепт љетовања који нуди ова дестинација најинтересантнији.

- За дјецу увијек добијемо добар попуст и они су једини који тако нешто нуде - рекао је Драгомир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана