Тровање радника “Перутнине Птуј”: Бактерије пронађене на кухињској опреми

А. Ј. Р.
Foto: Архива

СРБАЦ - Свих шест узорака хране узетих из кухиње компаније “Перутнина Птуј” из Српца, након што је 16 радника тог предузећа затражило љекарску помоћ због стомачних тегоба, је исправно показале су лабораторијске анализе.

Потврђено је то “Гласу” у Републичкој управи за инспекцијске послове, чији су инспектори одмах након немилог догађаја у србачком предузећу провјеравали све околности и параметре који могу утицати на безбједност и исправност хране.

- Од 12 брисева узетих са радних површина и опреме која се користи за припрему хране, у четири случаја анализом је утврђен повећан број аеробних мезофилних бактерија, што указује на недовољно или неефикасно чишћење и одржавање хигијене - рекли су у Инспекторату РС. 

Додали су да је у току прве контроле наложена превентивна дезинфекција објекта те да ће бити извршено контролно узимање брисева.

- Мјера забране употребе кухиње остаје на снази до добијања резултата контролних узорака - навели су у Инспекторату.

Почетком мјесеца 16 радника “Перутнине Птуј” осјетило је стомачне тегобе у другој смјени, након оброка у мензи фирме гдје се свакодневно хране. Њима је указана хитна медицинска помоћ у србачком Дому здравља након чега су упућени на Универзитетски клинички центар РС, одакле су пуштени на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана