Тровање дјеце на Јахорини: Републичка тржишна инспекција у агенцији "Компас"

Милијана Латиновић
Foto: kompas-tours.com

БАЊАЛУКА - С обзиром на то да су се дјеца вратила раније са Јахорине разлику новца вратићемо родитељима, рекао је за "Глас Српске" власник туристичке агенције "Компас" Младен Рачић и додао да је републичка тржишна инспекција тренутно у тој агенцији и провјерава документацију.

Рачић је рекао да не зна да ли је ријеч о редовној или ванредној контроли, нити да ли контрола има везе са школом у природи на коју је "Компас" одвезао дјецу на Јахорину.

- Тражили су рјешење за рад, лиценцу, ЈИБ број и све остало - рекао је Рачић.

Додао је да су му колеге које су биле у пратњи ученика приједорске школе пренијеле да је све било у реду током путовања на Јахорину и изразио наду да ће се ускоро утврдити шта је довело до разбољевања дјеце.

- Надлежне инспекције ће утврдити да ли је до воде, хране или нечег трећег. Чудно је да је половина дјеце се разбољела, а друга половина није – рекао је Рачић.

Додао је да би "Компас" требало 23. маја да води другу групу ђака из Приједора на Јахорину, те да још не зна да ли ће та екскурзија бити реализована.

Тривић: Око 40 ученика из Приједора обратило се хитној помоћи

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас да је ресорно министарство добило информацију да се хитној помоћи обратило око 40 ученика Основне школе "Петар Кочић" из Приједора од укупно 90, који су похађали школу у природи на Јахорини.

Тривићева је рекла да ће Министарство добити информације од инспектората о узроку тога.

"Министарство просвјете и културе Републике Српске ће добити и информације од инспектората изласком на терен да би се утврдило зашто је дошло до тога, зашто су ученици дошли у слабо здравствено стање", рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Група ученика петог разреда из приједорске Основне школе "Петар Кочић" синоћ се вратила из хотела "Небојша" на Јахорини гдје су имали школу у природи, зато што је скоро половина од 91 ученика добила стомачне тегобе, а њих 16 завршило и на инфузији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана