Тривић: За замјену столарије у новом дијелу објекта 150.000 КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изразила је задовољство што ће на новом дијелу објекта Основне школе /ОШ/ "Бранислав Нушић" у Бањалуци ускоро бити замијењена столарија, за шта је издвојено око 150.000 КМ.

Тривићева је истакла да је циљ ресорног министарства да у школским објектима обезбиједи адекватне услове за рад и учење.

Она очекује да у новој школској години ђаци дођу у учионице које ће имати нову столарију.

Тривићева је напоменула да је столарија на старом дијелу школе, који је најстарији школски објекат у Бањалуци, замијењена прије двије године, када је Министарство издвојило 93.000 КМ, а 2019. санирано је и подручно одјељење у Доњим Колима.

"Иако га називамо новим, овај дио школе саграђен је давне 1965. године, те од тада столарија није мијењана. Замјеном прозора допринијећемо на првом мјесту да наставници и ученици раде и уче у топлијим и угоднијим учионицама, али и уштеди топлотне енергије", рекла је Тривићева.

Директор школе Стана Никодиновић Митровић захвалила је Влади Српске и ресорном министарству што улажу напоре да ова васпитно-образовна установа ради у адекватним условима, с обзиром на то да је најстарија у Бањалуци.

"Проблем дотрајале столарије и немогућности да загријемо учионице присутан је дужи низ година, тако да је у учионицама у новом дијелу ове зиме измјерена температура била између 14 и 16 степени Целзијусових", рекла је Митровићева.

Она је навела да школа има 209 ученика, од којих су 32 у подручном одјељењу у Доњим Колима, три у подручном одјељењу у Рекавицама, а остали су у централној школи.

Учитељица Недељка Поправак рекла је да је осјетна разлика у топлоти у учионицама у старом дијелу објекта, на којима је замијењена столарија.

"Моја учионица се налази у старом дијелу и прије замјене столарије дешавало се да нам је хладно и када смо у јакнама, док сада ученици могу и у кратким рукавима да прате наставу", нагласила је учитељица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана