Тривић: Талентована дјеца-потенцијал за бољу будућност Српске

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је ресорно министарство опредијељено да препознаје, његује и награђује талентовану дјецу која представљају потенцијал за бољу будућност Републике Српске.

Током састанка у Бањалуци са организационим тимом предстојећег првог кампа за побједнике републичких такмичења под називом "Талент камп 2022", који ће бити одржан од 6. до 8. јуна на Јахорини, Тривићева је рекла да се организовањем оваквог кампа жели промовисати изврсност младих, као и позитивне друштвене вриједности.

"Циљ организовања кампа је да се талентованим ученицима омогући стицање нових искустава и знања кроз едукације и упознавање са успјешним стручњацима из различитих области који их кроз примјере сопственог успјеха могу мотивисати да наставе сопствено усавршавање и постизање одличних резултата", рекла је Тривићева.

Она је навела да је промоција младих талената Републике Српске у складу са процесом модернизације цјелокупног васпитно-образовног процеса и помјерањем фокуса система васпитања и образовања са поучавања на учење, који је један од пет стратешких циљева нове Стратегије развоја предшколског, основног и средњег васпитања и образовања Републике Српске за период 2022–2030.

Тривићева је подсјетила да је Влада претходних година обезбјеђивала бесплатне уџбенике за ученике побједнике републичких такмичења и пријем њима у част, а да ће ове године додатно организовати и камп за талентоване ученике.

Камп за талентоване ученике Министарство просвјете и културе Републике Српске организује у сарадњи са Иновационим центром Бањалука, а под покровитељством предсједнице Републике Српске, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана