Тривић: Прославе матуре и екскурзије у складу са побољшаном епидемиoлошком ситуацијом

СРНА
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је ово министарство, у складу са побољшаном епидемиолошком ситуацијом добило позитиван одговор Института за јавно здравство Републике Српске за провођење екскурзија, школа у природи, излета и прославе матура.

"Највише су обрадовани били наши ученици. Нажалост, они су у претходне двије године, као и цијело друштво погођено пандемијом вируса корона, били ускраћени за све оне ваннаставне активности које су њима причињавале посебну радост", рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци. Она је рекла да је вирус корона још присутан, али у много мањој мјери него што је то било до сада.

"Радујемо се да се коначно враћамо неком нормалном животу. Надамо се да излазимо коначно из ових тешких пандемијских мјера по питању вируса корона у Републици Српској", рекла је Тривићева. Министарство просвјете и културе Републике Српске јуче је саопштило да је обавијестило све основне и средње школе у Српској да у наредном периоду могу планирати све активности које се односе на организацију школе у природи, излета, екскурзија и прослава матурских вечери, на основу мишљења Института за јавно здравство Републике Српске.

"Овакво мишљење Института засновано је на тренутно побољшаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, уз напомену да је приликом организације ових активности потребно примјењивати све препоручене хигијенско-епидемиолошке мјере ради смањивања могућности заражавања ученика и наставног особља приликом њихове реализације", навели су из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана