Тривић: Ове године очекује се ново повећање плата запосленима у области образовања и културе

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да се у току ове године очекује ново повећање плата запосленима у области образовања и културе, којима су у претходне три године у континуитету расла примања.

Током разговора Тривићеве са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драганом Гњатићем и генералним секретаром Савеза синдиката Српске Гораном Станковићем изражено је задовољство због континуираног раста примања запослених у основним и средњим школама, ђачким домовима и области културе, који се финансирају из републичког буџета.

На састанку је наглашен значај посљедњег повећања плата крајем прошле године, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Представници Савеза синдиката изразили су заинтересованост да са Министарством потпишу посебни колективни уговор за запослене у предшколским установама и локалним установама културе, нагласивши да повећање примања зависи од појединачних јединица локалних самоуправа које финансирају ове установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана