Тривић: Неће бити толерисана девијантна понашања у школама

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да ресорно министарство неће толерисати вршњачко насиље у школама, нити одређена девијантна понашања, о којима су медији извјештавали посљедњих дана.

Говорећи о случају у основној школи у Котор Варошу, али и неким другим примјерима непримјереног понашања ученика, Тривићева је навела да је Министарство потписник Протокола о поступању у случају вршњачког насиља и сарађује са полицијом када то захтијева одређено понашање ученика.

"Један од приоритета у предстојећем периоду биће да појачамо све активности које се тичу превенције појаве таквих понашања у школама", изјавила је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је напоменула да ће Министарство у наредној седмици окупити све активе директора школа како би заједно, уз подршку Министарства унутрашњих послова, Министарства породице, омладине и спорта и Министарства здравља, појачали превентивне мјере.

"У школама смо и до сада имали едукације ученика и родитеља, те смо на родитељским састанцима указивали на то шта су опасности у које улазе вршњаци по питању савремених друштвених девијација", рекла је Тривићева.

Она је навела да ће Министарство наредне седмице дати инструкције школама да обаве додатне састанке са родитељима и ученицима по питању злоупотребе интернета.

"Нама су ученици приоритет, њихове породице треба да буду партнери школама и да заједнички нађемо прави пут за ученике који су можда себи створили неке друге идоле, нешто што можда они у датом моменту по својим годинама и не виде као опасност", указала је Тривићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана