Тривић: Наставићемо да унапређујемо наставни процес

Срна
Тривић: Наставићемо да унапређујемо наставни процес

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић честитала је ученицима, наставницима и ваннаставном особљу, као и руководству свих школа у Српској завршетак наставе у школској 2021/2022. години, те поручила да ће се наставити унапређење наставног процеса.

"Иза вас је још једна школска година током које сте, уз бројне изазове и новине у вапитно-образовном процесу, сви вриједно радили и трудили се да постигнете зацртане циљеве. И ако сте постигли све зацртано и ако нисте, успјех је ваш, радили сте у складу са сопственим потенцијалима и могућностима и сигурно обогатили своја знања и искуства. У складу са њима само и можете постићи најбоље резултате у наставку вашег школовања, код избора будућег занимања, те професионалног усавршавања" рекла је Тривићева.

Она је свима пожељела да најбоље искористе дане заслуженог одмора током љетњег распуста и скупе снагу да би спремно закорачили у сљедећу школску годину у којој их чекају нови реформски изазови и новине у васпитно-образовном процесу.

"Њима настојимо унаприједити сваки његов сегмент, посебно васпитни, те стицање знања усмјерити што више на функционално", нагласила је Тривићева.

Она је додала да настојања ресорног министарства иду и даље у правцу чињења помака у васпитно-образовном систему у смислу примјене иновативних пракси и прилагођавања наставних планова и програма за основне и средње школе ученику и наставнику 21. вијека, односно потребама савременог друштва и актуелних потреба тржишта рада.

"Наставићемо заједно да унапређујемо наставни процес на начин да савладавање нових наставних садржаја за ученике буде што подстицајније, да их наведе на размишљање и креативност, а да наставнике мотивише на нова усавршавања", истакла је Тривићева.

Уз жељу да дани распуста буду безбрижни и испуњени вриједним тренуцима са породицом и пријатељима, Тртивићева је свим запосленим у просвјети захвалила за уложени труд и добре резултате рада, те их позвала да спремно дочекају нове васпитно-образовне изазове, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана