Тривић: Константно усавршавање неопходно за развој образовања

Срна
Тривић: Константно усавршавање неопходно за развој образовања

БАЊАЛУКА- Константно усавршавање просвјетних радника неопходно је за развој образовања у Републици Српској, а примјер тог усавршавања јесте данас одржана радионица у оквиру пројекта "Подршка инклузивном образовању употребом асистивних технологија", рекла је министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић.

Она је, присуствујући другом дану обуке васпитно-образовних радника за употребу компјутерског програма Тоби Динавокс Бордмаркер седам, истакла да је, осим усавршавања у контексту редовне наставе, неопходно прилагодити се и оним групама дјеце која захтијевају стручну помоћ.

"Потребно је усавршити наше запослене да уз употребу асистивних технологија кроз примјену софтвера могу на другачији и прилагодљив начин да појасне програм рада у предшколским установама за дјецу са потешкоћама у развоју", рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Васпитач у Вртићу "Чика Јова Змај" у Фочи Сања Продановић истакла је да је вриједност Тоби Динавокс Бордмаркера седам немјерљива у подстицању вјештина дјеце којима је потребна подршка у развоју.

"Он је намијењен за развој комуникацијских, когнитивних и сензорних вјештина код дјеце, што је основно у предшколском узрасту", истакла је Продановићева.

Обуку, којој ће током два дана присуствовати 200 васпитно-образовних радника, Министарство реализује у сарадњи са Уницефом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана