Тривић и Вујић: Сарадња у корист унапређења заједничког културног простора

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић изразили су увјерење да ће институционална сарадња бити на корист свим грађанима двије земље и да ће допринијети унапређењу заједничког културног и образовног простора.

Тривићева, која је данас у Бањалуци примила у наступну посјету Вујића, информисала је новоименованог генералног конзула Србије о појединостима успостављене сарадње ресорних министарстава Српске и Србије у оквиру реформе образовања и успостављеног заједничког оквира за националну групу предмета, чију је важност посебно нагласила.

Из Министарства су навели да је на састанку разговарано о свим аспектима добре сарадње у области културе која је додатно оснажена потписаним Меморандумом о сарадњи између ресорних министарстава и Повеље о српском културном простору, која потцртава чињеницу да овај простор не познаје границе, те да је свака културно-просвјетна политика заједничка.

Тривићева и Вујић су разговарали о досадашњој сарадњи двије земље у областима образовања и културе, као и о плановима за њено унапређење у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана