Трифуновић: Задовољни смо повећањем пензија

Срна
Трифуновић: Задовољни смо повећањем пензија

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић изјавио је Срни да су пензионери задовољни повећањем пензија за 10 одсто, те најавио да ће са Владом Српске разговарати о додатном повећању у овој години.

“Ријеч је о највећем процентуалном повећању које се у задњих неколико година догодило. До сада су пензије редовно усклађиване сваког 1. јануара и највеће редовно усклађивање је било ове године од четири одсто”, рекао је Трифуновић.

Он је подсјетио да су са Владом Српске, имајући у виду догађаје на глобалном нивоу, раст инфлације и цијена, још у марту договорили да се пензије повећају и да је Влада ту одлуку донијела у априлу.

“Од априла цијене су још порасле и очекујемо и разговараћемо са Владом Срспке да се у овој години обезбиједи још једно повећање пензија да би се колико-толико задржао стандард пензионера на пристојном нивоу”, нагласио је Трифуновић.

Он је додао да ће сљедеће седмице тражити разговор са предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем.

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске почео је у сриједу, 8. јуна, исплату пензија за мај, које су увећане за 10 одсто.

Мајском исплатом обухваћен је укупно 272.521 корисник права, а потребно је 115,73 милиона КМ у нето износу, односно 117,16 милиона КМ у бруто износу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана