Трифуновић: Већина пензионера искористила бањски боравак

Срна
Трифуновић: Већина пензионера искористила бањски боравак

ТЕСЛИЋ- Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић рекао је да је већина пензионера до данас искористила програм бањске рехабилитације који финансира Влада Републике Српске у износу од 500.000 КМ. Трифуновић је рекао Срни да је наведеним програмом омгућен десетодневни бањски боравак за 1.000 пензионера.

"Неколико стотина пензионера је исто тако користило бесплатну рехабилитацију из средстава локалних заједница које имају размијевања према својим удружењима пензионера. Трећа група корисника бањске рехабилитације су пензионери који иду на бескаматну отплату у више рата", прецизирао је Трифуновић у Теслићу, гдје се одржава сједница Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске.

Он је навео да је на сједници разматран шестомјесечни извјештај финансијског пословања удружења, који је позитиван.

"Средства која имамо су скромна, ми их скромно распоређујемо и трошимо и увијек имамо у резерви да можем интервенисати тамо гдје је потребно", додао је Трифуновић.

Он је истакао да су завршене припреме и за организовање финалног шаховског турнира овог удружења, 21. по реду, које се одржава сваке године, а ове године од 2. до 4. септембра у хотелу "Кардијал" у Бањи Врућици код Теслића.

Трифуновић је захвалио Влади Републике Српске, ресорном министарству и Фонду за пензијско и инвалидско осигурање, без којих, како је истакао, организација турнира не би била могућа.

Састанак Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске одржава се у хотелу "Кардијал" у Бањи Врућици, у присуству министра рада и борачко-инвалидске заштите Душка Милуновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана