Трифуновић: Пензије увећане за 60 одсто током мандата премијера Вишковића

Srna
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ - Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић захвалио је Влади Републике Српске што води рачуна о социо-економском положају пензионера и навео да су пензије увећане за 60 одсто током мандата премијера Радована Вишковића.

Трифуновић је рекао да је данас почела исплата увећане јануарске пензије.

"Да ли ће бити увећања у овој години зависи од материјално-финансијског положаја Републике. Ако се повећа најнижа цијена рада, ако срезмјерно томе буду расле и остале плате, ако се буду повећавала средства од наплате доприноса и приходи буџету, ми можемо очекивати да Влада током године донесе одлуку и о ванредном повећању", рекао је Трифуновић новинарима током састанка Управног одбора Удружења пензионера Српске који се одржава у Теслићу.

Он је навео да се на састанку разговара о материјалном положају пензионера, као и о бањском лијечењу ове категорије становништва, подсјетивши да је за ове намјене прошле године Влада Српске одобрила средства за 1.000 пензионера који су упућени на бањско-климатски опоравак у једну од шест бања са којима је потписан уговор.

"Очекујемо да ће Влада Републике Српске наћи средства и ове пете године како се спроводи програм бањско-климатске рехабилитације", рекао је Трифуновић.

Помоћник министра за рад и запошљавање Андреа Милинчић рекла је да Влада заједно са ресорним министарством ради на повећању стандарда пензионера и подсјетила да је одлуком Владе износ најниже пензије за 2024. годину 300,61 КМ која се примјењује од 1. јануара текуће године.

"Водећи се принципом међугенерацијске солидарности Министарство рада и борачко-инвалидске заштите наставиће да подржава рад Удружења пензионера Републике Српске пратећи њихове активности и рад", изјавила је Милинчићева.

Састанку Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске присуствује и предсједник Фонда ПИО Републике Српске Младен Милић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана