Трифуновић: Пензије повећане интервенцијама Владе Српске

ГС
Трифуновић: Пензије повећане интервенцијама Владе Српске

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић захвалио је Влади Републици Српској чијим интервенцијама раст пензија прати инфлацију и раст цијена.

Трифуновић је навео да су у текућој години пензије повећане за до 15 одсто интервенцијом Владе, уз додатну једнократну помоћ од по 100 КМ.

"Сваки пензионер, као и остали грађани, има право и на ваучер што многа општинска и градска удружења уз тих 100 КМ користе за тродневни боравак у бањама или на другим туристички дестинацијама", изјавио је Трифуновић у Добоју, гдје присуствује састанку удружења пензионера са подручја ове регије.

Трифуновић је истакао да се пензионери осјећају привилегованим када је у питању однос са Владом Републике Српске и да се током ове године нада још једној новчаној помоћи како би био побољшан стандард ове популације.

Он је навео да се данас у Добоју између осталог расправљало о материјалном положају пензионера, сарадњи са органима локалних заједница, те о предстојећем завршном шаховском турниру који ће се од 2. до 4.септембра одржати у Теслићу чији су покровитељи предсједник и Влада Републике Српске.

Састанку је присуствовао и градоначелник Добоја Борис Јеринић који каже да су примања пензионера стабилна и редовна захваљујући трезорском пословању и да Влада Републике Српске и Фонд ПИО траже најбоља рјешења у датим околностима за достојанствен живот најстаријих суграђана.

Предсједник Удружења пензионера из Дервенте Вељко Спасенић каже да у овом граду има 4.300 пензионера и стотињах њих са иностраном пензијом, и да удружење има добру сарадњу са Градском управе Дервенте која сваке године издваја средства за њихов рад а субвенцију плаћања лијекова и струје.

Предсједник Удружења пензионера Добоја Рајко Глигорић указао је на све бенефите по стандард који пензионери поправљају интервенцијама Владе Републике Српске, а када је у питању Добој очекује да им се у што скорије вријеме објекат Дома пензионера врати на располагање, преноси РТРС.

Регионални одбор Удружења пензионера добојске регије чине одбори Добој, Дервента, Петрово, Станари, Теслић, Брод, Вукосавље, Модрича и Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана