Три златне медаље удружењу "Романијски скоруп кајмак" на Новосадском сајму

Срна
Три златне медаље удружењу "Романијски скоруп кајмак" на Новосадском сајму

ХАН ПИЈЕСАК- Удружење произвођача "Романијски скоруп кајмак" са Хан Пијеска освојило је три златне медаље на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, рекла је Срни предсједник овог удружења Нада Максимовић.

Максимовићева је нагласила да је у веома јакој конкуренцији Велика златна медаља додијељена за "сир-кришку" и двије златне медаље за "романијски кајмак" и производ "зарица".

Она је навела да је ово само једна у низу награда које су до сада добиле жене - чланови Удружења произвођача "Романијски скоруп-кајмак" за своје производе. Максимовићева је на Новосадском сајму изложила свој производ "сир-кришка", а Аница Мировић излагала је "романијски скоруп-кајмак" и "зарице".

"Ове награде значе да производимо у континуитету квалитетан производ, након награде на истом сајму коју смо добиле 2019. године за романијски кајмак и зарице`", рекла је Максимовићева, изразивши задовољство што су награђене баш на јубилеј који је ове године обиљежио Пољопривредни сајам у Новом Саду.

Максимовићева је захвалила општини Хан Пијесак за подршку коју је Удружење добило за одлазак на сајам у Нови Сад.

Романијски кајмак добио је међународни сертификат географског поријекла од Свјетске организације за интелектуално власништво 2019. године, чиме је овај производ заштићен у 29 земаља и дата могућност произвођачима приступа међународном тржишту. Удружење "Романијски скоруп-кајмак" основано је 2014. године и окупља 24 произвођача са подручја општина Рогатица, Хан Пијесак и Соколац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана