Три удеса на истом мјесту у једном дану: Ауто завршио у гаражи

Atv
Три удеса на истом мјесту у једном дану: Ауто завршио у гаражи

За 24 часа три удеса и сви на истом мјесту у требињском насељу Горица уз магистрални пут који води ка Никшићу. Три возила су завршила у двориштима породице Ратковић. Штете су велике, страх још већи.

„Главни узрок је неприлагођена брзина, наравно, а мислимо да је још један узрок асфалт и газећи слој је излизан, видите, он је бијеле боје. Тај газећи стој није како треба“, каже нам Жељко Ратковић.   

Анђелко овдје живи 60 година удесе каже не може пребројати. Јутрос је један ауто завршио баш у његовој гаражи.  

„Ја сам имао случајева да сам тачно посматрао како се људи понашају, није нека велика брзина али ауто добије скије и онда иде  куд му је драго“, рекао је Анђелко Ратковић, На питање је ли језиво гледати, Ратковић одговара: „Како није није језиво, човјек протрне не зна гдје је“.

Код Жељка у дворишту задњих година су завршила 23 возила, код Анђелка близу 20, незвани гости свраћу и код осталих комшија. Неки возачи нису заобишли ни стуб од струје, па ни тих хаварија није фалило.

Колико је саобраћајки овдје било, нико тачно не зна. Мјештани кажу да правила нема, саобраћајке се дешавају и по дану и по ноћи, и по киши и по сунцу. Оно што посебно брине јесте непосредна близина вртића и игралишта.
Мјештани страхују за безбједност. Захвални су, кажу, Богу што до сада није било страдалих, вапе за рјешењем.

„Чим чујемо неку лупњаву знамо да је неки удес, то се дешава од када ја знам за себе. Старији људи кажу да је било преко 100 удеса. Никако није безбједно, тротоаром се стално креће велики број дјеце јер је ту игралиште и вртић“, каже Миљан Ратковић.

„Мислимо да је рјешење, камера радар, стационарна, овдје на кривини“, сматра Жељко Ратковић.  

Поред камере рјешење је и нови асфалт па Горичани позивају надлежне републичке институције да реагују што прије. Поручују да одгађање може бити касно и неке коштати живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана