Трећа смјена малишана отпутовала за Бечиће

Срна
Трећа смјена малишана отпутовала за Бечиће

БИЈЕЉИНА- У Бечиће је данас отпутовала трећа смјена од 118 дјеце која ће боравити до 26. јуна у дјечијем одмаралишту "Ужице", саопштено је из Фонда за дјечију заштиту Републике Српске.

Из Фонда су навели да ће у склопу треће смјене заједно боравити дјеца из вишечланих породица, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надарена дјеца, талентовани спортисти и они који су корисници права дјечије заштите из Новог Града, Мркоњић Града, Бањалуке, Теслића, Бијељине и Зворника.

Малишани у Бечићима бораве у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске 2022", а са њима је у пратњи 12 васпитача и 16 родитеља-пратилаца.

Представници Фонда су у име Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, као и Владе Републике Српске, који подржавају ову активност, малишанима пожељели срећан пут, угодан боравак у одмаралишту, лијепо дружење и много нових пријатељстава.

Ове године планирано је да се пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске 2022." реализује у 13 смјена, у периоду од 1. јуна до 24. септембра.

Пројекат се реализује од 2002. године и за претходних 19 година обухватио је више од 34.000 лица - дјеце и пратећег особља из свих општина Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана