Трећа „Форвард“ конференција 9. и 10. децембра у Музеју савремене умјетности Републике Српске

ГС
Трећа „Форвард“ конференција 9. и 10. децембра у Музеју савремене умјетности Републике Српске

БАЊАЛУКА - Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновациони центар Бањалука 9. и 10. децембра 2021. године организују трећу по реду „Форвард“ конференцију у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

Првог дана конференције у фокусу ће бити регионална перспектива дигиталне економије, првенствено због њеног утицаја на развој привреде чиме постаје прилика за јачање конкурентности. Од државних институција се очекује брза реакција, прелазак на дигиталне сервисе у циљу подизања учинковитости и модернизације јавног сектора. Кроз панел дискусије ће се тражити одговори и дијелити искуства како припремити и започети успјешну дигиталну трансформацију.

На „Форварду“ ће бити ријечи о актуелним свјетским трендовима, али и о разлозима зашто земље са развијеним економијама и профитабилне компаније издвајају дигиталну трансформацију као приоритет.

Поред тога, разговараће се и о научнотехнолошким парковима као генераторима успјеха економија кроз знање и истраживање које из њих произилазе. Познато је да се захтјеви тржишта константно мијењају, те је потребно брзо реаговати и адаптирати се на промјене које четврта индустријска револуција носи са собом. Фокус панела у ком учествују представници научнотехнолошких паркова из региона ће бити на размјени искустава и добрих пракси.

Како финансирати пројекте и компаније које развијају нове производе и процесе биће тема другог дана конференције, као и дигитални уговори и модерни начини пословања у приватном и јавном сектору.

Прва „Форвард“ конференција је одржана 2019. године у Банском двору у Бањалуци и окупила више од 500 учесника из региона и свијета, док је прошлогодишња емитована путем Радио Телевизије Републике Српске и друштвених мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана