Требињски ватрогасци набавили нову опрему вриједну милион марака

Srna
Foto: Srna

ТРЕБИЊЕ- Територијална ватрогасна јединица Требиња добила је данас ватрогасну опрему вриједну око милион КМ која је набављена из буџета града, у сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите посредством пројекта прекограничне сарадње.

 

Командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње Здравко Кашиковић рекао је новинарима да је ријеч о личној и колективној опреми.

"Добили смо комплетна одијела за пожаре затвореног и отвореног типа, једно возило АТВ /за све терене/, чамац, пумпе, навално возило, средства везе, дронове, компресор", рекао је Кашиковић.

Он је истакао да је сва опрема нова, те да је набавка опреме огледало односа Градске управе Требиње према ватрогасној служби.

Шеф пројектног тима Градске управе Требиње Наташа Тучић рекла је новинарима да је опрема набављена у оквиру пројекта прекограничне сарадње "поплава и ватра" у коме су партнери Требиње, Равно, Конавле и Херцег Нови.

"Буџет за град Требиње износио је око 420.000 евра, а од тога је више од 300.000 евра износила набавка опреме", рекла је Тучићева те додала да је пројекат подразумијевао подизање нивоа заштите од елементарних непогода - пожара и поплава па је сходно томе опрема и набављена.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић нагласио је да је учешће града у пројекту 15 одсто, а у оквиру њега планирано је и инсталирање система за рано откривање пожара.

"То је видео-надзор који је дјелимично обухваћен овим пројектом, али је потребно још опреме како би све било покривено", рекао је Ћурић.

Он очекује да ће набављена опрема олакшати и унаприједити рад требињске ватрогасне јединице.

Ватрогасац Бошко Мркајић рекао је да ће добијена опрема значајно унаприједити рад ватрогасне јединице Требиње и олакшати посао.

"Ово је опрема новије генерације којом унапређујемо и дижемо рад јединице на виши ниво", рекао је Мркајић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана