Требињска купалишта препуна посјетилаца, богати садржаји у понуди

Срна
Требињска купалишта препуна посјетилаца, богати садржаји у понуди

ТРЕБИЊЕ - Требињска купалишта, базени и туристички комплекс "Град Сунца" овог љета биљеже изузетну посјету Требињаца, али и туриста који долазе у посјету најјужнијем граду Српске гдје су им на располагању бројни богати садржаји, речено је Срни у Јавној установи "Базени" и туристичком комплексу "Град Сунца".

Директор "Базена" Бојан Окука рекао је Срни да посјетиоци имају прилику да користе Спортско-рекреативни центар "Бање", као и Бреговачки базен који је највеће природно купалиште у граду.

Он је навео да Спортско-рекреативни базен "Бање" садржи велики олимпијски базен, као и дјечији мали базен, а цијене улаза, као и пића и сладоледа су прихватљиве, додавши да улазница кошта једну КМ за дјецу од три до 10 година, а за старије од 10 година двије КМ, колико је и цијена лежаљки.

Окука је напоменуо да је новоизграђени затворени базен од 15. јуна до 1. септембра затворен за рекреативце и сада се користи за припреме ватерполо репрезентација и клубове, као и пливачких клубова, за шта овог љета влада велика заинтересованост.

"С обзиром да је тренутно актуелно Европско првенство у Сплиту у ватерполу, већ смо на припремама имали сениорску репрезентацију Њемачке, а ту је тренутно црногорска кадетска репрезентација", рекао је Окука.

Кад је ријеч о Бреговачком базену који је највеће отворено купалиште у центру града на ријеци Требишњици, Окука каже да грађани у великом броју користе и ове садржаје.

"Купалиште у Бреговима је омиљено свим генерацијама јер нуди природну хладовину, спортска игралишта, реквизите за вјежбање, као и двије љетње баште", рекао је Окука.

Он је навео да се у оквиру љетних башта, које нису у власништву ове јавне установе, грађанима издају лежаљке по цијени од четири КМ.

Маркетинг-менаџер туристичког компплекса "Град Сунца" Милица Аџић рекла је Срни да је туристичка сезона ове године изузетно успјешна, а смјештајни капацитети су попуњени од маја.

"Туристичко-рекреативни комплекс `Град Сунца` посједује аква-парк са 12 тобогана и шест базена прилагођених свим узастима, а цијена дневне карте је 26 КМ, а полудневне од 16.00 часова је 15 КМ, док је улаз за дјецу бесплатан", рекла је Аџићева.

Она је додала да у овом комплексу могу да се искористе и туристички ваучери Владе Републике Српске, за које, такође, постоји велика заинтересованост.

"Посјетиоцима је, осим аква-парка, у понуди дино-парк, дјечија играоница, те отворени терени за спорт", рекла је Аџићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана