Требиње: Први фестивал народне музике у августу

Срна
Требиње: Први фестивал народне музике у августу

ТРЕБИЊЕ - Требиње ће од 20. до 24. августа бити домаћин Првог фестивала народне музике, који под покровитељством “Телекома Србије” организује медијска група “Адрија-Јадран”.

Први фестивал народне музике “Скале” под симболичним слоганом “Најлепши град, најљепша пјесма”, 20. августа отвориће Харис ДЖиновић, а другог дана Фестивала Требињце и госте из региона забављаће Жељко Самарџић, саопштено је из ове медијске куће.

Посљедња два дана овог спектакуларног музичког догађаја резервисана су за чак 40 имена младих и реномираних умјетника из региона.

“Најљепши град, најљепша пјесма” слоган је великог музичког спектакла који ће на крају љета бити право освјежење за све љубитеље добре музике.

Фестивал ће 20. августа спектакуларним концертом отворити Харис Џиновић, који се на данашњој конференцији, медијима обратио путем видео-линка.

Џиновић је открио да га за Требиње и Херцеговину вежу посебне емоције.

“С обзиром на то да је моја мајка родом из Требиња, посебно се радујем доласку у овај град”, поручио је Џиновић.

У другом дану Фестивала посебно ће уживати даме, јер ће 21. августа на платоу испред требињског Културног центра наступити Жељко Самарџић, који је рекао да и за њега концерт у Херцеговини представља посебну драж.

“Ја ћу заједно са својим бендом, који се јако обрадовао доласку у Требиње, а посебно мој кум и клавијатуриста Мирослав Столица, који је родом из Стоца, дати све од себе да то буде једна дивна и незаборавна требињска ноћ”, навео је Самарџић.

Представници групације “Телеком Србија”, главног покровитеља Фестивала, кажу да радо подржавају овај догађај који ће бити афирмативан за град Требиње у туристичком и сваком другом смислу.

“Овај фестивал сигурно ће поред свог забавног и кутурног карактера имати и туристички значај и то је један од разлога зашто је 'Телеком Србија' дио ове приче”, рекао је Горан Милошевић, представник компаније “М:тел”.

Велики музички спектакл најављен је данас у амбијенту хотела “Бијели платани”, а организатори кажу да је, прије свега, циљ да Требињцима и бројним гостима пруже љето за памћење.

“Овим фестивалом стављамо шлаг на торту фантастичне љетне сезоне која се предвиђа у граду на Требишњици. Одлучили смо се за ове датуме, јер овим догађајем желимо да продужимо љетну туристичу сезону у граду Требињу. Циљ нам је да у Требињу задржимо и привучемо још већи број туриста, али и гостију из сусједних општина, у увјерењу да ће овај фестивал постати традиција и неизоставан дио љетне туристичке понуде” рекла је Коса Зотовић у име организатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана