Требиње: Фондација “Слободан и Маргарета Галеб” поклања објекат за социјалне установе

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Фондације “Слободан и Маргарета Галеб” Милорад Матијашевић потписали су споразум о реализацији пројекта изградње управне зграде за установе које се баве социјалном заштитом на подручју Требиња.

Ћурић је истакао да је породица Галеб изразила жељу да Требињу поклони објекат у којем би, између осталих садржаја, био смјештен и Центар за социјални рад.

“Осим Центра за социјални рад, односно канцеларијског простора за управу, објекат треба да посједује просторије за индивидуалне и групне третмане, породично савјетовалиште, одмор и стручни рад, дневни боравак са простором за игру и друге неопходне садржаје у сврху обезбјеђивања социјалне заштите”, навео је Ћурић.

Он је рекао да ће Град, према потписаном споразуму, обезбиједити земљиште у Засад пољу, грађевинску дозволу и комуналну инфраструктуру, док ће Фондација “Слободан и Маргарета Галеб” обезбиједити појектну документацију, средства за изградњу објекта и након тога предати граду Требињу изграђен објекат по систему “кључ у руке”.

Из требињске Градске управе су навели да се почетак радова очекује након израде главног пројекта.

Слободан Галеб је познати хуманиста херцеговачког поријекла, који већ деценијама живи у Америци, а познат је по бројним доброчинствима и помоћи, посебно социјално угроженима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана