Трчао од И. Сарајева до Бањалуке како би помогао у лијечењу Сергеја Ступара

ГС
Foto: Bijeljina.com

Хуманитарац и маратонац Невен Тушевљак након пређених 200 километара стигао је у Бањалуку, те на тај начин комплетирао своју хуманитарну мисију продаје пређених километара за помоћ у лијечењу Бањалучанина Сергеја Ступара који је у саобраћајној несрећи задобио тешке повреде.

Хладније вријеме ни киша нису спријечили Невена који је јутрос кренуо из Кнежева да истрчи посљедњу етапу. Стигао је испред храма Христа Спаситеља гдје га је дочекала мајка Сергеја Ступара који је повријеђен у саобраћајној несрећи и градски менаџер Бојан Кресојевић који му се придружио у маратону посљедњих неколико километара.

Невен каже да није било лако, те је подсјетио да су у прошлој сличној акцији успјели скупити и више од 10.000 марака.

– Захвалио бих се свима који су купили моје километре, ја сам ставио 20 марака да је километар, ко год може нека помогне у овој мојој акцији и да овај чин буде још већи, знамо да сви живимо тешко али ово је нешто симболично. Прошли пут када сам трчао за Димитрија из Бијељине скупили смо преко 10.000 марака, било је тешко али вриједи, поготово преко Влашића и због кише није било једноставно – рекао је Тушевљак.

Свјетлана Ступар, мајка Сергеја Ступара каже да је стање њеног сина још увијек неизвјесно.

– Операције су скупе, а доктори не могу ништа конкретно да кажу. Не знамо шта нас чека. Невен ми се сам јавио да ми помогне, а најважније је да се он пробуди.  Ако треба ја ћу отићи на крај свијета – рекла је Сергејева мајка.

Тушевљак је у недјељу 12. новембра ујутро кренуо из родног Источног Сарајева, те је сваки дан трчао око 50 километара.

Циљ му је био продаја пређених километара за 20 марака по километру.

Сви који желе новац могу уплатити на Невенов жиро рачун 5723660000392721 у МФ банци, али и на број жиро рачуна Сергејеве маме Свјетлане 1613000045479669 у Рајфајзен банци.

Бањалучанин Сергеј Ступар (20) је прије више од три мјесеца доживио саобраћајну несрећу у којој је задобио тешке повреде главе и пао у кому, пише Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана