Транспорт робе жељезницама треба да је први избор привредницима

Срна
Транспорт робе жељезницама треба да је први избор привредницима

ДОБОЈ - Транспорт робе жељезницама треба да у будућности буде први избор привредним субјектима, порука је са данашњег састанка управа "Жељезница Републике Српске" и "Жељезница Федерације БиХ".

У том правцу интензивирањем сарадње жељезничких оператера треба да се превазиђу тржишни поремећаји, саопштено је из "Жељезница Републике Српске".

Вршилац дужности генералног директора "Жељезница Републике Српске" Жељко Радић рекао је да постоји сагласност да жељезнички сектор и у доба глобалних поремећаја показује свој значај, успијева да задовољи потребе привреде у Републици Српској и ФБиХ те омогућава несметан проток робе у теретном саобраћају на подручју оба ентитета.

Радић је рекао да је на данашњем састанку у Сарајеву анализирано тренутно стање, а акценат је стављен на превазилажење присутних поремећаја на тржишту, реализацији нових превоза као и заједничке планове за наредни период.

Он је истакао значај додатне ангажованости и доприноса жељезничких компанија у очувању, расту и развоју привреде и економије у оба ентитета, због чега је неопходно осигурати несметано функционисање жељезничког сектора.

"Наши даљи ангажмани захтијевају и планирана улагања у модернизацију инфраструктурних и возних капацитета да би превоз робе функционисао у пуном капацитету и из године у годину се повећавао, што су и планови `Жељезница Републике Српске` за наредни период", изјавио је Радић.

На састанку су "Жељезнице ФБиХ" представљали генерални директор Енис Џафић и директор Сектора за истраживање тржишта, продају и промоцију Недим Муфтић.

Из "Жељезница Републике Српске" наводе да је састанак одржан у дирекцији "Жељезница ФБиХ" у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана