Трансформација бренда LKQ наставља се новом интернет страницом и представљањем редакције за новости LKQ Europe

Г.С.
Трансформација бренда LKQ наставља се новом интернет страницом и представљањем редакције за новости LKQ Europe

Новом интернет страницом и редакцијом за новости, европски лидер на тржишту замјенских резервних дијелова оживљава свој нови корпоративни идентитет како би био ближи купцима, медијима и кључним заинтересованим странама, постављајући нове стандарде дизајна бренда у индустрији.

LKQ Europe наставља да јача своју позицију глобалног и иновативног лидера на европском тржишту замјенских резервних дијелова за аутомобиле предузимајући сљедећи корак у поновном осмишљавању свог корпоративног идентитета и дизајна бренда. Данас је LKQ службено представио нову корпоративну интернет страницу LKQ Europe, постављајући нове стандарде дизајна бренда у индустрији.

Нова интернет страница LKQ Europe

Први пут од уласка компаније LKQ на европско тржиште 2011. године, LKQ Europe пружа свеобухватан централни извор информација за све заинтересоване стране. Купци, добављачи, запослени, инвеститори, организације, медији и све друге заинтересоване стране, сада могу истражити LKQ Europe и његову понуду као водећег дистрибутера замјенских резервних дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи.

„Као лидер на тржишту замјенских резервних дијелова за аутомобиле, желимо да будемо предводници у индустрији путем дизајна и постављања нових стандарда када је у питању дизајн бренда, дизајн искуства и дигитално искуство купаца. Сада имамо снагу да примјењујемо и комуницирамо наш бренд ефикасно и досљедно на све сегменте купаца, тржишта, додирне тачке, канале и средства. Нова интернет страница LKQ Europe кључна је за остваривање контакта са заинтересованом јавношћу широм континента. Наша амбиција је да будемо најбољи на свом пољу, да стално унапређујемо своју репутацију и постанемо глас независног тржишта замјенских резервних дијелова у Европи. Та интернет страница је важна прекретница за нас на овом непрекидном путовању", каже др Chrieiane Lesmeister, директорица комуникација у LKQ Europe.

Редакција за новости с детаљним увидима у LKQ Europe и цијелу индустрију

Интернет страница има свеобухватну редакцију за новости, а сви медији и кључне заинтересоване стране путем ове странице имају приступ најновијим информацијама о компанији. Редакција за новости објављује за медије и све заинтересоване стране вијести, приче, интервјуе и увиде у индустрији, у вези са стратегијом LKQ Europe, пословним активностима и тржиштем замјенских резервних дијелова. Такође, укључује базу података медијских средстава за једноставан приступ сликама без ауторских права, логотипима компаније и видео-снимцима: Редакција за новости LKQ Europe.

Трансформација бренда LKQ Europe се наставља

У јуну 2022. године, компанија LKQ најавила је модернизацију свог новог корпоративног бренда и идентитета, како би подржала изградњу јединствене корпоративне културе у својим европским тимовима. Да би постигла овај циљ, компанија је удружила снаге са стручњацима за брендирање и трансформацију из компаније „Кенза" у Берлину, како би развила нови глобални корпоративни идентитет, стварајући будући изглед и дојам компаније LKQ и развијајући кампању за подизање свијести о бренду.

„Заједно са тимом LKQ, наша сврха је била трансформација LKQ у бренд који ће покренути људе, компаније и свијет. Дизајнирали смо модеран систем визуелног идентитета бренда, чиме ће водећа позиција LKQ Europe на тржишту додатно ојачати и подстаћи искуства награђивања на свим додирним тачкама и сегментима пословања", објашњава Нуси Дрљевић, генерални директор компаније „Кенза".

Испоруци новог система брендирања и дизајна претходила је свеобухватна и детаљна анализа архитектуре бренда, портфеља и учинака компаније LKQ. Резултат укључује, не само модернизовани логотип, него и свјежије боје и типографију, модерне и богате слике и иконографију и дизајн покрета – све то доступно на платформи дигиталног бренда. Оно што је некада била подијељена поставка, сада је усклађен и поједностављен систем који омогућава LKQ Europe да створи дубље везе са јавношћу.

"Компанија 'Кенза' је обавила изванредан посао омогућавајући LKQ да постави нове индустријске стандарде и примијени најсавременији дизајн и корпоративни идентитет модернизацијом LKQ бренда и његовом припремом за пост-дигитално доба – направили смо први корак и желимо да наставимо наше путовање и у будућности", наглашава Chrieiane Lesmeister.

О компанији Кенза

Кенза је консултантска кућа за дизајн и пословну трансформацију која гради одрживу будућност кроз кибернетички дизајн и примијењену науку.

О компанији LKQ Europe

LKQ Europe, зависно предузеће корпорације LKQ, са сједиштем у Швајцарској, град Цуг, водећи је дистрибутер замјенских резервних дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. Тренутно запошљава око 26.000 људи, с мрежом од више од 1.000 филијала и око 6,1 милијарди америчких долара прихода у 2021. години. Организација снабдијева око 100.000 независних радионица у више од 20 европских земаља.

Групацију чине Euro Car Parts, LKQ Fource, групација RHIAG, Elit, LKQ CZ, Sim Impex и групација STAHLGRUBER, као и Atracco, фирма специјализована за рециклажу. LKQ такође држи и мањински удио у групацији МЕКО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана