ТОРС представља дестинације у Српској на сајмовима у Бањалуци и Загребу

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Туристичка организација Републике Српске учествоваће од сутра до 10. априла на сајмовима туризма у Бањалуци и Загребу на којима ће представити туристичке дестинације у Српској.

Из Туристичке организације Српске наводе да ће на Другом међународном сајму туризма у Бањалуци акценат бити стављен на понуду авантуристичког туризма Српске – рафтинг, планинарење, параглајдинг, еко-етно понуду, бањске центре, националне паркове, љетну понуду планина, туристичка дешавања и манифестације које ће бити одржане у Српској.

Биће представљена и актуелна понуда зимских туристичких садржаја планинских центара у Републици Српској са акцентом и на љетну понуду Олимпијског центра Јахорина и хотелијерских услуга на овој планини.

Сутра ће у 12.00 часова на штанду Туристичке организације Војводине бити потписан протокол о сарадњи између туристичких организација Војводине и Српске којим ће потврдити и проширити активности и сарадњу на основу заједничког учећшћа и реализације европских пројеката прекограничне сарадње у циљу кориштења средстава из фондова ЕУ и проналажење пројектних партнера.

Сајам у Бањалуци биће одржан у простору тржног центра "Делта планет", а манифестација ће бити усмјерена ка опоравку и обнови туристичког сектора, као и промоцију трендова и иновација које ће обликовати будућност туристичке индустрије.

Очекује се учешће више од 150 домаћих и иностраних излагача из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Турске, Грчке и осталих земаља ЕУ.

На Међународним сајму туризма "Плејс ту го" /Плаце2Го/ у Загребу, Туристичка организација Републике Српске представиће цјелокупну понуду дестинација Српске, а акценат ће бити стављен на промоцију бањског, авантуристичког, сеоског туризма, те понуде националних паркова Сутјеске и Козаре, "сити брејк" /ciry break/ тура Бањалуке, Требиња и Вишеграда, музичких фестивала који се широм Српске одржавају у љетним мјесецима, али и планине Јахорина која је интересантна током читаве године.

Из Туристичке организације Српске истичу да ће сајмови туризма у 2022. години имати велики значај у поновном покретању туристичке привреде у цијелом свијету, јер је ова индустрија била највише погођена пандемијом вируса короне.

"Посебно у овом периоду, двије године од почетка пандемије сајмови ће бити јединствена мјеста за поновне сусрете и промоцију дестинација у једном новом свјетлу", напомињу из Туристичке организацији Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана