Торбица: Изградњом кружне раскрснице саобраћајне гужве мање у Градишци

Милан Вујић
Торбица: Изградњом кружне раскрснице саобраћајне гужве мање у Градишци

ГРАДИШКА - У Градишци је крајем јуна, пуштена у саобраћај кружна раскрсница „Јабука“. Из Градске управе Града Градишка скрећу пажњу учесницим у саобраћају да се придржавају правила вожње у кружној раскрсници и поштују вертикалну и хоризинталну саобраћајну сигнализацију.

Кружна раскрсница заузима површину од 16.000 квадратних метара, има осам излаза, двије возне траке, и пјешачко-бициклистичке стазе.

Према ријечима начелника Полицијске управе Градишка Слободана Торбице након мјесец дана од завршетка изградње и пуштања у употребу кружне саобраћајнице „Јабука“ у Градишци евидентно је да су саобраћајне гужве у граду мање, а томе је допринијело и цјелодневно дежурство саобраћајне полиције која по потреби преусмјерава теретна возила која се крећу према граничном прелазу.

Торбица је захвалио надлежним институцијама које су уложиле средства у изградњу овог саобраћајног објекта и тиме побољшали безбједност саобраћаја у близини граничног прелаза.

Из Полицијске управе Градишка навели су да је најбитније да до сада није било саобраћајних незгода у новој кружној саобраћајници, те да разумију да је возачима и осталим ученицима у саобраћају потребно мало времена да се навикну, због чега у првих мјесец дана нису санкционисали возаче због саобраћајних прекршаја, него само превентивно дјеловали и упозоравали.

-Било је случајева да се возачи крећу у супротном смјеру у кружној саобраћајници, да се вози и преко ограничења, те да најчешће гријеше тако што излазећи из „Центрум парка“ прелазе пуну линији и улазе у кружну саобраћајницу, или на истом мјесту прелазе пуну линију улазећи у исти тржни центар - навео је начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић.

Трифковић је упозорио бициклисте да је веома опасно возити бицикл у кружној саобраћајници и апеловао да обавезно возе пјешачко-бицилистичком стазом која је изграђена око цијеле саобраћајнице.

Градоначелник Зоран Аџић подсјећа да је Градишка на вратима Европске уније, одакле у наш град улази велики број путника, али такође долазе из унутрашњости државе, што ово мјесто чини најфреквентнијим дијелом Републике Српске и БиХ.

-Годинама су путници имали велике компликације у нашем граду, али сада се то све мијења.

Сада видимо да је ова кружна раскрсница веома функционална. То се показало већ првог дана, а осим тога, она је у архитектонском смислу, уљепшала наш град - рекао је Аџић.

Инвеститор цијелог комплекса је Јавно предузеће "Путеви Републике Српске", а извођач радова "Нискоградња" Лакташи. Градска управа Градишка израдила је пројектну документацију и обезбиједила грађевинску дозволу. Вриједност радова је 3,3 милиона КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана