Топлотни талас у Српској

ГС
Топлотни талас у Српској

БАЊАЛУКА - Жива је данас у Српској скакала и преко 38 степени. Са врућином се, од раног јутра, борио како је ко знао и умио.

Врбас је избор многим Бањалучанима. Купање, али и пецање, не могу да оману. 

Уз Врбас се лакше дише, причају нам и нешто старији. Причају да вода није баш чиста, па онда добро дође туш на обали. 

Још ћемо тражити начине за расхлађивање. Тропске врућине нас чекају и у наредним данима. Јутарњу свјежину ћемо све мање осјећати, али и вечерњу. Пред нама су и тропске ноћи.

"Како буде одмицала седмица биће све топлије, тако да среда.четвртак и петак није искључено да понегде дођемо и до 40 степени. На све то, почеће да расте и минимална температура. Већ јутрос је понегде било појаве тропске ноћи када минимална температура остаје изнад 20 степени, а од сутра ће то бити у све више и више места", рекла је Милица Ђорђевић, метеоролог.

Не прија то ни нама, али ни природи. Неће се добро одразити на пољопривредне културе. Стижу савјети пољопривредницима:

"Треба да наводњавају своје парцеле, нарочито кукуруз и остале пољопривредне културе. Може се очекивати поново временске непогоде, јаке вјетрове, суперћелијске олује, град, тако да пољопривредни произвођачи, ако имају, чиме да се заштите, да заштите своје пољопривредне усјеве", рекао је Дејан Супић, агрометеоролог у РХМЗ.

Упозоравају и доктори. У амбулантама је све више пацијената. Међу њима је велики број дјеце. На базенима као да не постоји опрез.

"Упозоравају и доктори. У амбулантама је све више пацијената. Међу њима је велики број дјеце. На базенима као да не постоји опрез", рекла је Милијана Ђајић, доктор породичне медицине.

Ко није морао, данас није излазио напоље. Они који су морали, држали су се хлада. Ако излазите, не заборавите да ваш избор из ормара буде нешто свијетло, нанесите заштитну крему, ставите шешире и, свакако, главни додатак нека вам буде флаша воде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана