Томаш: Привреда сваке године биљежи напредак

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је данас да привреда на подручју ове општине биљежи напредак сваке године и да је вриједност њене производње у прошлој години износила више од 772 милиона КМ.

"Од укупне вриједности прошлогодишње производње више од 223 милиона КМ је извоз. Када имамо у виду да је вриједност увезене робе на подручју ове општине око 144 милиона КМ то довољно говори колики је суфицит платног биланса са иностранством", рекао је Томаш на отварању Регионалног сајма привреде, пољопривреде и туризма "Прњавор 2022".

Он је навео да на подручју општине Прњавор има више од 7.500 запослених лица, од којих око 77 одсто ради у реалном сектору.

Томаш је захвалио Влади Републике Српске за подршку током изградње ауто-пута "9. јануар", који једним дијелом пролази кроз општину Прњавор, али и формирању пословне зоне "Вијака", гдје је присутан значајан број нових привредних субјеката.

"Увјерен сам да ће привредни резултати наредних година бити још импозантнији, а у наредна два сајамска дана показаћемо шта Прњавор све има да понуди", рекао је Томаш.

Регионални сајам привреде у Прњавору отворио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, под чијим се покровитељством ова манифестација одржава.

Дводневни сајам је окупио око 120 излагача из Републике Српске, БиХ, региона и, први пут, из Турске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана