Током сретењских празника град посјетило око 3.500 људи

Срна
Током сретењских празника град посјетило око 3.500 људи

ТРЕБИЊЕ- Требиње је током сретењских празника посјетило око 3.500 туриста, процјена је градске Туристичке организације у којој су изузетно задовољни одзивом туриста из Србије, али и генералном посјетом током кампање "Сретење у Требињу - ваш празник наш град", изјавио је Срни стручни сарадник Жарко Вицо.

Вицо је рекао да је ријеч о активности која је позитивно оцијењена од носиоца туристичке понуде Требиња, али и шире стручне туристичке јавности од које су добили похвале за реализацију кампање.

"Један дио туриста је био у транзиту, пропутовању. Изузетно смо задовољни јер смо успјели да оживимо средину фебруара у Требињу. Надамо се да ће ова кампања да пређе у традицију, да ћемо обогатити садржаје, пружити што више културних и осталих туристичких садржаја како би мотивисали људе, не само из Србије, него и из осталих земаља, да у фебруару посјете Требиње", рекао је Вицо.

Он је рекао да ће Туристичка организација Требиње од сутра на 44. Сајму туризма у Београду представити туристичку понуду најјужнијег града Српске.

"Ове године ћемо се представити у оквиру промотивног штанда од 50 метара квадратних, атрактивно брендираног и припремљеног за овако важну туристичку смотру у Београду, која слови за једно од најважнијих туристичких дешавања у региону", рекао је Вицо.

Вицо је рекао да је планирано да првог дана Сајма представе вински туризам, да направе дан требињских вина, по чему је Требиње и препознато.

"У петак, другог дана, представићемо Херцеговачку кућу, односно на аутохтоне производе Требиња, гастрономију, традицију и културу, док ћемо трећег дана акценат ставити на авантуризам", рекао је Вицо.

Он је најавио да ће тог дана као изненађење за све који посјете штанд Туристичке организације пјевач Пеђа Јовановић извести један дио свог репертоара, те изразио наду да ће штанд Туристичке организације тог дана бити један од централних.

"У недјељу, 26. фебруара, завршног дана Сајма туризма у Београду, планирали смо промоцију цјелокупне Туристичке понуде Требиња", рекао је Вицо и позвао све да посјете штанд Туристичке организације Требиња и осјете аутентични дух Требиња и Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана