Током шест мјесеци "Арцелор Миталу" испоручена 691.431 тона руде

Срна
Током шест мјесеци "Арцелор Миталу" испоручена 691.431 тона руде

ДОБОЈ - Представници "Жељезница Републике Српске" и компаније "Арселор Митал" из Зенице утврдили су све неопходни детаљи када је у питању оперативни дио превоза до краја године, истакавши да је у првих шест мјесеци превезена укупно 691.431 тона жељезне руде за ову зенички компанију.

Вршилац дужности генералног директора "Жељезница Српске" Жељко Радић и директор за Логистику складишта и радионице "Арцелор Митала" Башкар Гангули током састанка су анализирали како минимизирати потенцијале негативне ефекте за обје компаније, превазићи и прилагодити се новонасталим општим промјенама.

Они су разговарали како план и динамику уговора реализовати на обострану корист, имајући у виду привредне поремећаје на глобалном нивоу.

"Дугогодишњи партнери размијенили су информације и о осталим активностима обје компаније, новим и будућим ангажманима, те плановима за наредни период", наводи се у саопштењу.

"Жељезнице Републике Српске" склопиле су у јануару трогодишњи уговор са компанијом "Арцелор Митал" из Зенице о превозу жељезне руде у периоду од 2022. до 2024. године.

Уговором је предвиђен превоз жељезне руде на годишњем нивоу у износу од 1.550.000.00 тона из Омарске до Зенице, као и превоз руде из рудника Љубија, након оживљавања и покретања рударског копа и реализације пројекта планираног ремонта пруге Брезичани - Љубија.

За шест мјесеци ове године "Жељезнице Републике Српске" превезле су укупно 691.431 тону жељезне руде за компанију "Арцелор Митал" из Зенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана