Током новогодишњих празника потврђено још 212 случајева коронe, умрло 26 људи

ГС
Током новогодишњих празника потврђено још 212 случајева коронe, умрло 26 људи

БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у Републици Српској, у посљедња три дана, потврђена је код 212 особа, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева.

Од тога је посљедњег дана прошле године  пријављено  14,  1. јануара четири, а 2. јануара осам случајева.

Ради се о 10 мушкараца и 16 жена, средње и старије животне доби од којих су по четири особе из Бањалуке и Градишке, по двије из Котор Вароша, Прњавора и Приједора и по једна особа из Дервенте, Добоја, Лакташа, Новог Града, Шамца, Вишеграда, Осмака, Рогатице, Српца, Теслића, Козраске Дубице и Требиња.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети Лука“ у Добоју од 31. децембра прошле године до 2. јануара обављено је тестирање 945 лабораторијских узорака.

Највише новозаражених 31. децембра пријављено је у Бањалуци - 59 особа, док је 17 из Требиња, 12 из Бијељине, по осам из Добоја и Источног Новог Сарајева, по шест из Билеће и Приједора, по четири из Дервенте, Козарске Дубице, Лакташа и Теслића, по три из Кнежева, Брода, Пала и Фоче, по двије из Градишке, Котор Вароша, Модриче и Прњавора и по једна из Вишеграда, Мркоњић Града, Петрова, Сокоца и Челинца.

Првог дана нове године пријављено је девет особа из Бањалука, шест из Бијељине, четири из Лакташа, три из Градишке и по једна из Зворника, Лопара, Приједора, Прњавора, Угљевика, Шипова и Мркоњић Града, док је 2. јануара пријављено  11 особа из Бањалуке, 10 из Бијељине и по једна из Брода, Козарске Дубице, Котор Вароша, Угњевика и Челинца.

Ради се о 108 мушкараца и 104 жене.

До сада је у Републици Српској потврђено 94.231 случај вируса корона, а преминуло је 5.537 људи. Тестиране су 375.564 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 378, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 150, а у осталим болницама 228.

На респиратору су 43 особе - 28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 15 у осталим болницама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана