Тодоровић: Морална и законска обавеза да бринемо о дјеци погинулих бораца

Срна
Тодоровић: Морална и законска обавеза да бринемо о дјеци погинулих бораца

БАЊАЛУКА - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић изјавила је да све институције у Републици Српској, а посебно руководиоци предузећа, имају моралну и законску обавезу да брину о категоријама породица погинулих бораца, чији су чланови дали своје животе за стварање Српске.

размишљати на начин да дјеца и породице погинулих бораца на најадекватнији начин буду збринуте.

Она је напоменула да је Дом здравља Бањалука од 2019. године, од када руководи овом здравственом установом, запослио петоро дјеце погинулих бораца, као и шесторо чланова породица демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

"Када год имамо прилику настојимо да испоштујемо све препоруке ове организације у погледу запошљавања борачких категорија у нашој установи гдје су већински медицински радници, али имамо и одређени немедицински кадар", истакла је Тодоровићева.

Предсједник Градске организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Бањалука Станислав Бркић изразио је захвалност Тодоровићевој за посјету, наглашавајући да је ово прва посјета неког од руководилаца из јавне установе за 29 година од када постоји ова организација.

Бркић је рекао новинарима да посјета руководства Дома здравља Бањалука има велики значај за ову организацију, јер је битно и разговарати, а сваку препоруку су испунили.

"Невена Тодоровић запошљава дјецу погинулих бораца и на томе смо јој веома захвални", истакао је Бркић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана